Pachet folii auto

Pachet folii auto

Echipa RedWrap pune la dispozitie un pachet folii auto pentru impatimitii automobilelor indraznete. Acest pachet folii auto ofera posibilitatea de schimbare a culorii, sau in unele cazuri, doar culoarea unor elemente din cadrul caroseriei. Procesul de infoliere poate fi realizat de tine, insa recomandam sa apelezi la un atelier profesionist pentru o infoliere perfecta.

Punem la dispozitie o gama variata de ustensile pentru realizarea montajului unui pachet folii auto. Indiferent ca ai propriul atelier auto unde efectuezi astfel de procese sau doresti sa schimbi culoarea masinii acasa, cu un pachet folii auto nu poti da gres.

  •  

Utilizeaza un pachet folii auto pentru un aspect mai cool al masinii

O colantare auto reprezinta o serie de autocolante de vinil care sunt plasate peste panourile caroseriei vehiculului, permitandu-va sa ii schimbati drastic aspectul. Optiunile de design includ culori standard lucioase, culori in degrade, finisaje mate, culori metalizate crom si tratamente grafice complete. Singurele limite sunt imaginatia si bugetul.

Invelisul difera de o lucrare de vopsea prin faptul ca foliile pot fi indepartate ulterior fara impact asupra vopselei existente, presupunand ca ambalajul a fost intretinut corect. 

De ce mi-as infolia masina?

Daca aveti o culoare preferata care nu este oferita ca optiune din fabrica, o folie auto poate fi o solutie. Poate te-ai saturat de culoarea vehiculului tau actual si vrei sa schimbi look-ul masini tale cu ajutorul unui pachet folii auto. Puteti aplica o folie pe masina, o puteti conduce pentru un timp cu noua culoare, apoi puteti schimba culoarea sau sa reveniti la cea veche. 

Cum se instaleaza un autocolant auto?

In primul rand, atelierul care se ocupa de colantarea vehiculului spala vehiculul si il detaliaza cu o bara de argila pentru a indeparta orice contaminare de pe suprafata vopselei. Unele persoane folosesc o solutie de alcool izopropilic pentru a curata vopseaua, apoi elimina toate particulele de murdarie ramase cu aer comprimat.

 

In atelier se indeparteaza apoi barele de protectie, farurile din fata si cele din spate, astfel incat sa se poata aplica folie cat mai aproape de marginile panourilor caroseriei. Daca un client nu se simte confortabil cu demontarea acestor elemente, se poate omite acest pas si va folosi in schimb o unealta asemanatoare bisturiului pentru a taia vinilul din jurul luminilor si al grilajelor.

 

Se aplica apoi folie de vinil pe caroseria vehiculului. Se foloseste un pistol termic pentru a face materialul mai flexibil, astfel incat sa poata imbratisa in mod corespunzator contururile vehiculului. Unele dintre modelele de wrap mai avansate, cum ar fi cele care folosesc grafica sau culori personalizate, vor necesita straturi suplimentare de vinil. In cele din urma, se foloseste o racleta din pasla moale pentru a indeparta eventualele buzunare de aer.

Este mai ieftin sa schimbi culoarea masinii cu ajutorului unui pachet folii auto?

O lucrare de vopsire ieftina este de obicei mai avantajoasa decat o colantare auto. O vopsea de calitate superioara, cu mai multe straturi, va costa aproximativ la fel ca o folie auto. Acestea fiind spuse, aceasta presupune ca ati ales o culoare de baza pentru vopsirea masinii. Daca doriti un finisaj mat sau o vopsea care schimba culoarea masinii, vopsirea masinii ar costa mult mai mult decat colantarea acesteia pentru a obtine acelasi aspect.

De asemenea, este important sa retineti ca invelisul nu este permanent: aveti optiunea de a reveni la culoarea originala din fabrica. Si asta nu ar fi posibil cu o vopsire.

Cat tine o colantare auto?

Cu cat folia auto este mai putin expusa la intemperii, cu atat va dura mai mult. Daca este intretinuta corespunzator, o folie auto poate dura pana la zece ani. Cu toate acestea, expunerea excesiva la soare poate „coace” invelisul de vinil, facandu-l mai greu de indepartat si scurtand semnificativ durata de viata a acestuia. Daca parcati masina pe strada si nu o pastrati curata, invelisul ar putea dura doar un an.

Inapoi la blog